“Control Social, Espais Públics i llibertats individuals” ahir a l’Aplec III.

Durant la xarrada d’ahir en la III edició de l’Aplec, escoltem a diverses “representantes” de tres col·lectius socials que estan hui-ja dignificant formes de vida o almenys lluitant-les: Assemblea Oberta de Dones, Can Vies i la lluita versus els Cies. De totes les coses que es van dir ahir, des d’ací ens agradaria assenyalar sobretot dos debats que creiem que poden ser interessants per a pensar la realitat dels moviments socials en els contextos de lluita (ja siga des del feminisme, des del dret de migració o l’okupación en barris, així com tants altres fronts que poden adherir-se a estos) i en la construcció de vida digna, a saber:

1) Debat plantejat arran de l’exposició de l’Assemblea Oberta de Dones: la dualitat “presència/ participació” en els moviments assemblearis. És interessant en la mesura que permet diagnosticar molt dels “vicis assemblearis” que ens recorren a totes. Com també es va dir en la xerrada: “Ser assembleari costa temps”.

2) Debat plantejat a partir del tema de la immigració (el qual va tindre molta presència en la posterior roda de preguntes que va haver-hi al finalitzar els torns) : una redefinició de l’apartheid en el context d’esta, paraules d’ahir, “Europa fortalesa”. Seria interessant donar-li al coco en açò, ja que com va dir la representant dels CIEs, a pesar que totes creguem en l’extinció de les fronteres, “allí mor gent i ací no fem res”. D’on naix esta indiferència? A quin tipus de sensibilitat ens arrosseguen els mass media? Com plantejar aquest tipus de lluites?

Evidentment, açò no són més que dos punts d’entre els molts temes que es van tractar ahir (arribant inclús a les discussions clàssiques de ” ¿anar contra el sistema – dins del sistema?”) que creiem donaven el clau en molts aspectes i permetien espai per a pensar i actuar en esta realitat circular, “de circuit (del capital) “.

A qui li poguera interessar.

Enllaços:

-http://apleccampdeturia.blogspot.com.es/

-http://ciesno.wordpress.com/

-http://canvies.barrisants.org/

-Campanya de l’Ass Oberta de Dones “Pren la nit” al Carme:

http://www.barriodelcarmen.net/nube/causas/item/1566-pren-la-nit.html

PREN LA NIT 2014-TOMA LA NOCHE 2014

13-14, sept. 2014.

Deixa un comentari